loader
Svako od nas ima moć da bude kreator svakog trenutka svog života!
10. Augusta 2011.

Šta sve mogu pozitivne misli?

Objavio Ševko Bajić

Svaki dan zamislimo nekoliko hiljada misli koje mogu promeniti našu stvarnost.

Kako možemo privući ono što želimo? Vrlo jednostavno – uz pozitivno razmišljanje, naravno! Svaka naša misao se na neki način reflektuje u našoj stvarnosti. Sve stvari su napravljene od iste energije – univerzalne energije koja ispunjava čitav svemir. Kad oblikujete neku misao, povezujete se s tom univerzalnom energijom i zapravo sami stvarate ono o čemu mislite. Sopstvenim mislima stvaramo svoj život i sve što zamislimo stvara se unutar polja univerzalne energije. 

Ako želite da probate nešto novo, jednostavno stvorite u mislima sliku toga što želite. Želite li privući bogatstvo, primenite isti princip – jasno zamislite bogatstvo kojem se nadate. Zatim izrazite zahvalnost za to što vam to bogatstvo stiže. Morate verovati da će se to dogoditi! 

Naše misli, bez obzira da li su pozitivne ili negativne, sve ono o čemu razmišljamo, to i privlačimo. Taj prirodni zakon zove se zakon privlačnosti. Misli određuju naša iskustva i stvaraju našu stvarnost.

Nauka pozitivnog razmišljanja je stvorena da bi izazvala naša negativna uverenja, uklonila ih i vremenom zamenila naš tok negativnih misli pozitivnim. Ako možemo pronaći inspirativne misli u teškim trenucima ili kad život stavi pred nas izazov, rezultat će biti uspeh i mi ćemo preuzeti kormilo u svoje ruke. Svaka naša misao koja se ponavlja je odraz onog što smatramo istinitim, u našoj podsvesti. Nije bitno radi li se o pozitivnoj ili negativnoj istini. Bitno je shvatiti da su negativne misli, kojih se pribojavamo kao i nekih situacija, samo privremene, ali su i one snažne „unutrašnje istine“. 

Sve ovo nas ne uče u školi, uglavnom učimo da je život borba i da teškim radom i trudom možemo da postignemo nešto. Prihvatite li saznanje da imate kontrolu nad vlastitim životom i da možete da vladate istinom, vaš će život biti obogaćen. 

Kad naučimo da pratimo svoje misli, zaista preuzimamo moć nad vlastitim životom. Možemo da imamo sve što poželimo, sva bogatstva o kojima sanjamo. Kad preradimo svoje unutrašnje razgovore, svoja skrivena uverenja, počinjemo da menjamo stare negativne podsvesne misli i uverenja sa pozitivnima. Život bi trebalo da bude pun lepih iskustava i mogućnosti, ispunjen zabavom, harmonijom, izobiljem i srećom. Odlučite da i vaš život bude ovakav i dozvolite da to bude vaša istina. Zaslužujete to.