loader
Svako od nas ima moć da bude kreator svakog trenutka svog života!
10. Augusta 2011.

Vaše današnje misli kreiraju vaše sutra!

Objavio Ševko Bajić

Energije, bilo da su svjesno izgovorene (molitva), ili kreirane u našoj mašti (vizualizacija), uvijek postižu cilj, potiču promjene i mijenjaju naš život.

Tehnika kreativne vizualizacije koristi našu maštu da bismo ostvarili ono što želimo u životu. Svaka misao, svaki osjećaj i svaka riječ, jesu energija. Te energije svjesno ili nesvjesno odašiljamo. Energije, bilo da su svjesno izgovorene (molitva), ili kreirane u našoj mašti (vizualizacija), uvijek postižu cilj, potiču promjene i mijenjaju naš život. Mnogo je napisano i rečeno o snazi misli. Naše unutarnje misli, koje sakupljamo i potom odašiljemo, jesu snopovi energetskih struja koje mogu biti djelotvorne u svim dimenzijama. Kreativnom vizualizacijom svjesno stvaramo jasnu sliku onoga što želimo ostvariti, a nakon toga tu sliku ili ideju redovito ponavljamo, dajući joj energiju sve dok ona ne postane objektivna stvarnost – dok uistinu ne postignemo ono što smo zamišljali.

Mnoge stvari i situacije nesvjesno kreiramo i one su postale poput automatizma. Misao ili ideja uvijek prethodi ostvarenju. Misao da želimo kupiti cipele uvod je u kupovinu cipela. Ideja da spremimo ručak prethodi pripremi obroka.

Privlačenje sličnih energija

Zbog naših duboko ukorijenjenih negativnih stavova o životu, bogatstvu, ljepoti, zdravlju itd., automatski smo zaključili da su nam ograničenja i teškoće dodijeljene sudbinom. No istina je sasvim drukčija. Morat ćemo si priznati da smo, do nekog stupnja, sami kreirali svoj život, takav kakvog imamo sada. Misleći stalno na bolest, razboljet ćete se, a misleći na zdravlje, k sebi ćete privući pozitivne vibracije. Ako neprestano razmišljamo o tome kako nas novac, sreća i ljubav mimoilaze, tada će se to uistinu i događati, i to do onog trenutka dok takve negativne obrazce ne promijenimo u pozitivne.

Svjesno zamišljajući, uz pomoć kreativne vizualizacije, ostvarujemo ono što doista želimo postići. Pritom mijenjamo naša loša uvjerenja u pozitivna, te ostvarujemo zdravlje, sreću, zadovoljstvo, ljubav, blagostanje, itd.

To je magija u najuzvišenijem značenju te riječi. Ona uključuje naše usklađivanje i razumijevanje s prirodnim načelima koja upravljaju cijelim svemirom. Fizički, mi smo energija i sve oko nas je energija, te smo dio velikog energetskog polja. Svi smo mi jedno, u fizičkom smislu. Samo energija vibrira različitim frekvencijama, od onih finijih (misao) do one gušće (materija). Jedan od energetskih zakona govori o tome da energija određene kvalitete i vibracije privlači energiju slične kvalitete. To znači da slično privlači slično. Misao i osjećaji imaju svoju magnetičnu energiju koja privlači energije slične naravi. Recimo, na primjer, kada intenzivno mislimo na nekoga a on “slučajno” telefonira ili ga “slučajno” sretnemo na ulici. S praktičnog gledišta, ono o čemu najviše razmišljamo, i u što najviše vjerujemo, to i privlačimo u svoj život. Osobe pune strahova, koje su nesigurne i zabrinute, privući će k sebi upravo takva iskustva i situacije. Pozitivne osobe, koje odašilju ljubav i sreću, privući će isto takve ljude i događaje koji odgovaraju njihovim pozitivnim mislima.

Učinci Kreativne vizualizacije

Učenje uporabe kreativne vizualizacije može postati procesom našeg najdubljeg i najsadržajnijeg razvoja. U njoj otkrivamo naša duboka uvjerenja koja su utemeljena odgojem, a ograničavala su i kočila postizanje zadovoljstva i sreće u našem životu. Kada jednom spoznamo svoje ograničavajuće stavove, tada smo na najboljem putu da stvorimo čuda u svome životu i riješimo se strahova i negativnih elemenata.

Kreativnu vizualizaciju treba vježbati svakodnevno u određeno vrijeme i s određenim ciljem. Stječući naviku primjenjivanja i vjerovanja u rezultate, koje vam ona može donijeti, zaključit ćete da ona postaje vaš sastavni dio. Kreativna vizualizacija s vremenom postaje vaše stanje budnosti – vi ste iz dana u dan svjesniji činjenice kako kreirate svoj život na najljepši i najbolji način.

Kreativna vizualizacija je način deblokiranja i otklanjanja zapreka, koje smo sami stvorili. Ona je doista jaka i moćna kada se primjenjuje u skladu s našim najvišim ciljevima i namjerama za dobro čovječanstva. Sretan čovjek živi vibraciju sreće i zadovoljstva.

Ukoliko bi netko pokušao to moćno sredstvo upotrijebiti sa štetnom svrhom, na štetu drugih, tada bi slijedio temeljno načelo karme: “Kako siješ, tako ćeš i žnjeti”. Što god pokušamo stvoriti drugome, to će se uvijek vratiti nama. To se odnosi kako na ljubav, pomoć i potporu, tako i na negativna djela (mržnja, zavist, osveta, itd.).

Kako biste bili sigurni da ste svjesni ovoga načela, uvijek je pri vizualizaciji dobro dodati misao: “Ovo, ili nešto još bolje, ostvaruje se sada za mene, za moje najviše dobro i u interesu svih.”

Postoji još mnogo načina da vaša kreativna vizualizacija postane uspješnija (na primjer, uporaba afirmacija, otvaranje energetskih centara, upoznavanje svog duhovnog vodiča, vježbe čišćenja od negativnih obrazaca, itd.).

Četiri temeljna koraka za uspješnu kreativnu vizualizaciju

1. POSTAVITE SEBI JASAN CILJ (NPR. POSAO, FINANCIJE, BOLJI ME-ULJUDSKI ODNOSI I SL.)

2. O CILJU TREBATE RAZMIŠLJATI KAO DA JE VEĆ ISPUNJEN I TO UVIJEK U SADAŠNJEM VREMENU (NPR. “IMAM KUĆU”, “IMAM PUNO NOVACA”, “ZDRAVA SAM I SRETNA”)

3. IZGOVARAJTE AFIRMACIJU NA NAJPOZITIVNIJI NAČIN (NPR. AKO NEGDJE KASNITE, ONDA NEMOJTE REĆI “NE KASNIM VIŠE”, VEĆ RECITE “DOLAZIM NA VRIJEME”)

4. POKUŠAJTE UKLONITI SVOJU SUMNJU U ISHOD, A AKO SE ONA IPAK POJAVI, ZAMIJENITE JE ODMAH POZITIVNIM STAVOM (NPR. MISAO “OVO MI NEĆE POMOĆI” ZAMIJENITE U “OVO MI POMAŽE”, MISAO “NEĆU USPJETI” ZAMIJENITE U “USPJET ĆU”),         

5. Kada ste odredili svoj cilj, sjednite ili lezite u udoban položaj na mjesto gdje vas nitko neće uznemiravati. Potpuno se opustite. Slijedite svoje disanje, a zatim lagano opuštajte svoje mišiće, počev od nožnih prstiju, preko nogu i abdomena sve do glave. Potrudite se osjetiti mir i sklad u tijelu. Kada ste potpuno mirni i relaksirani, vizualizirajte svoj cilj. Ako je to neki predmet, počnite mu se diviti, pokazujte ga prijateljima, upotrebljavajte ga. Ukoliko se radi o situaciji ili događaju, zamislite sebe na tome mjestu i razmišljajte o svemu onome lijepom što vam se tamo događa. Unesite pritom što više pojedinosti, a cijelu sliku osjetite stvarnom. Uživajte u tome! Sanjajte o tome! Dodajte pozitivne afirmacije i završite svoju vizualizaciju četvrtom izjavom da je ovo o čemu razmišljate za vaše dobro i u interesu svih.