loader
Svako od nas ima moć da bude kreator svakog trenutka svog života!
4. Juna 2012.

NOVO DRUŽENJE U KRITERIONU – VOĐENE MEDITACIJE – MEDITACIJA VRT DUŠE – I TEHNIKA “ENERGETSKE STIMULACIJE” – NEDELJA 10. JUNI 2012 OD 18:00 – 20:00 SATI!

Objavio Ševko Bajić
Raduje me što vas opet mogu pozvati na još jedno “energetsko” druženje, vođene meditacije koje organizujemo u saradnji sa KRITERION-om. Ovo je još jedna prilika da se opustimo, solobodimo nagomilanog stresa modernog tempa življenja, uživamo u lijepom ambijentu, naučimo je…dnostavnu tehniku opuštajućeg disanja i potaknemo svoj “unutrašnji” rast!

Naš sledeći susret VOĐENIH MEDITACIJA će se održati 10 juna (NEDELJA) u ART KINU KRITERION (OBALA KULINA BANA 2) od 18:00 do 20:00 sati.
Očekuje nas meditacija VRT DUŠE – jedinstvena prilika da potaknemo energiju praštanja i oslobodimeo se energije konflikata iz prošlosti.

NAKON MEDITACIJE SVI POSJETIOCI ĆE IMATI PRILIKU NAUČITI JEDNOSTAVNU TEHNIKU BAZIRANU NA REIKI I PRANA TEHNICI – STUMULACIJA I PROČIŠĆENJE ENERGIJE AURE I ENERGETSKIH CENTARA “CHAKRI”!

Molim vas pošaljite ovu informaciju vašim prijateljima i kolegama kako bismo svi zajedno postal “generator” pozitivne energije potrebne u vrijeme u kojem živimo!

O VOĐENIM MEDITACIJAMA:
Vođene meditacije ili vođene fantazije, kako se ponekad popularno zovu, su jednostavne opuštajuće tehnike koje kroz metod kreativne vizuelizacije mogu pomoći osobi da se oslobodi energija emotivnih blokada iz prošlosti koje utiču na kvalitet sadašnjeg života.Za ove tehnike nije potrebno da posjedujete predznanje yoge ili nekih drugih disciplina, sve što je potrebno je da se opustite i pratite „vođenje“ vizuelizirajući određene simbole koji kroz komunikaciju sa našim unutrašnjim JA mogu pomoći osobi da napravi unutrašnju evolucija i razvoj i prevaziđe različita stanja iz prošlosti koja utiču na sadašnji život. Otpuštanje, opraštanje sebi i drugima, prihvatanje sebe u potpunosti, jačanje samopouzdanja i generalno energetsko, emotivno i mentalno izliječenje su samo neki od rezultata koji se postižu vođenim meditacijama. Vođene meditacije mogu ponuditi mnoge odgovore i učiniti život osobe jednostavnijim i sretnijim.

O VOĐENOJ MEDITACIJI – VRT DUŠE!
Koliko god se mi trudili u životu da budemo jaki, odlučni i samostalni, činjenica da tri odlike krase naše postojanje, poput tri velika ispita koje svakodnevno prolazimo u našim životima. Mi smo bića promjena, bića balansa i bića povezivanja. Sve, ali baš sve u univerzumu je povezano i u vezi sa nečim. Ni jedan atom ne vibrira sam i njegov smisao postaje jasan tek u interakciji sa drugim, ni jedan cvijet ne raste sam, tek kad je dio buketa primijetimo njegovu ljepotu…pa zašto bi onda čovjek bio biće samoće? Veze za nas, ljudska bića, nikada nisu jednostavna stvar. Neke od njih nas rane pa se onda zatvorimo prema drugima koji ulaze u naš život. Iz nekih veza izađemo sa prekrasnim sjećanjima a iz nekih ponesemo ožiljke na svojoj duši. U jednom trenutku odlučimo da zatvorimo svoju dušu, dozvoljavajući ulaz tek ponekima. Tada samoća postaje saputnik i sadrug našeg života.

Zato je potrebno da s vremena na vrijeme, pročistimo, ono što se u nekim tradicijama zove, vrt naše duše, otvorimo vrata svoga srca i pustimo da energija veza, susreta i rastajanja, poteče u naš život. To nikako ne znači pogrešne veze, one veze u kojima se ne razvijamo i ne rastemo, to samo znači da i mi na energetskom nivou prihvatamo našu ulogu kosmičkog pokreta. Tada i naš život postaje nepresušna i uzbudljiva drama u kojouj je svaki korak ples a svaka riječ pjesma i radovanje. Meditacija VRT DUŠE nam pomaže da pokrenemo energiju svoga života i osvijestimo energiju ljubavi u našim vezama i relacijama koje imamo, sa svojim prijateljima, životnim partnerima, roditeljima, poznanicima, ali i da i one veze i odnosi iz kojih učimo shvatiti i prihvatiti negativne emocije koje su također sastavni dio naših života, poput emocija tuge, konačno otpustimo, opraštajući sebi. Kada jednom oprostimo sebi, oprostili smo cijelom svijetu.

Druženje “VOĐENE MEDITACIJE” – vodi Ševko Bajić – više od 25 godina se bavi meditacijama i praktičnom primjenom različitih terapeutskih tehnika, od autogenog treninga, vođenih meditacija, tehnika energetskog, iscjeljujućeg disanja, do kreativne vizuelizacije, tehnika stimulacije energije aure i tehnika za oslobađanje blokiranih emocija i trauma. Student je četvrte godine homeopatije i različite tehnike uspješno primjenjuje i u svom homeopatskom radu.

DRUŽENJE/SESIJA VOĐENIH MEDITACIJA – KINO KRITERION SARAJEVO (Obala Kulina bana 2) – NEDELJA 10.06.2012 OD 18:00 – 16:00 SATI!

POZOVITE PRIJATELJE I PRIDRUŽITE NAM SE U JEDINSTVENOM ENERGETSKOM DRUŽENJU!

ULAZ SLOBODAN !