loader
Svako od nas ima moć da bude kreator svakog trenutka svog života!
28. Oktobra 2013.

Tehnika -“Soul retrieval”- vraćanje odvojenih dijelova duše!

Objavio Ševko Bajić

Soul Retrieval, vraćanje odvojenih dijelova duše, metoda je putem koje se mogu proraditi i aktivirati blokirani aspekti i dijelovi života osobe. Pretpostavke na kojima se zasniva Soul Retrieval su sljedeći:  Kada se dio duše izbjegava spustiti u život ili ode, u energetskom se polju stvara praznina koja će stalno tražiti nešto da je ispuni, nikada nije kasno doživjeti/proživjeti sretno djetinjstvo, kada postanete cjeloviti, ništa vas ne može povrijediti.

 

Tekst preuzet sa:http://alternativa.hr/content/view/312/                                                                   

Proces uključuje tri koraka :

1. Holografsko pročišćavanje vremenske linije, kako bi se smanjilo opterećenje nastalo uslijed ključnih trauma u životu, putem spoznaje zbivanja kao uzajamne kreacije na razini duše.
2. Prorada tih obrazaca u svrhu iscjeljenja energetskog polja tijela.
3. Poziv duši ili suštini bića, koja se odvojila kako bi izbjegla traumu, da se vrati i sudjeluje u životu, za što su prethodni koraci stvorili preduvjet.

Izgubljeni dio duše

Soul Retrieval je bila tisućama godina snažna tehnika iscjeljenja. Urođenička su je plemena uglavnom koristila u hitnim slučajevima kao, primjerice, ako netko uđe u komu. Npr., ako je dijete teško bolesno i umire, tada bi urođenici ispunili šator hrpom djece koja bi plakala i zazivala bolesno dijete da se vrati u tijelo i život. Kao tehnika za “civilizirane” ljude današnjice, Soul Retrieval se može koristiti za postizanje cjelovitost bića i punoće življenja. Postoje brojne metode koje koriste mentalne koncepte prostora i vremena, analizu razloga zašto je došlo do određenih rascjepa, koje vraćaju elemente uma ili pozornosti, no one nisu toliko pouzdane kada se radi o ponovnom vraćanju sposobnosti osjećanja emocija. Na izgubljeni dio duše valja gledati kao na osobu (što taj izgubljeni dio i vjeruje da jest) te postavljati isključivo pitanja koja podupiru vraćanje i integraciju, a ne pitanja koja naglašavaju odvojenost.

Soul Retrieval se može raditi na više načina. Jedan oblik rada, kakav provode Sandra Ingerman i antropolog Michael Harner, jest da voditelj procesa-terapeut leži na podu pored klijenta i putuje u izmijenjenom stanju svijesti, koje biva pobuđeno monotonim bubnjanjem. On pronalazi dio duše u skladu s klijentovom vlastitom predodžbom o stvarnosti u kojoj se nalazi i, uz dopuštenje, dovodi ga natrag u “svakodnevnu” realnost, te “upuhuje” u tijelo klijenta. Tada terapeut ukratko opisuje što je vidio – dob i emocije koje je dio duše osjećao kada je izgubljen. Nakon toga klijent tri ili četiri tjedna radi na integraciji vraćenog dijela duše. To može biti emocionalno dramatično razdoblje; mogu se javljati sjećanja na traumu koja je uzrokovala odvajanje dijela duše, koja se vraćaju zajedno s dijelom duše, a to može biti i razdoblje kada je podrška prijatelja dobrodošla.

Znak da je dio duše izgubljen može biti nedostatak sjećanja na djetinjstvo. Na našem planetu je to vrlo česta pojava budući da moderno, civilizirano društvo ima tendenciju neosjetljivosti za osjećaje djeteta u razvoju, naročito u ime odgoja i obrazovanja. Kada se vrati dio duše, vrate se i uspomene a to može biti emocionalno prilično bolno, jer se sa svakim vraćenim i integriranim dijelom duše povećava i sposobnost osjećanja. Stvari koje osoba ranije nije mogla osjetiti sada dolaze na površinu.

Komuniciranje s dijelovima duše

Dijelovi duše često se prije mogu naći u poetskim, nego u fizičkim prostorima alternativnih realnosti, tako da se razne “tehnike pročišćavanja” mogu koristiti bezbroj puta bez da mogu doprijeti do njih, jer su pretjerano složene. Ponekad će se dio duše lakše naći ako ga se traži u tajnoj spilji u vilinskoj zemlji, koliko god to zvučalo nelogičnim.

U svojim treninzima, Sandra i Michael koriste niz vježbi koje mogu biti vrlo zabavne. Tako, na primjer, u jednoj od vježbi dio se grupe u mašti (šamanskoj realnosti) “sakrije” na raznim mjestima, kao unutar vaze, na drugom kraju duge, a ostali u grupi imaju zadatak da ih pronađu. S dijelovima duše valja komunicirati vrlo nježno i obzirno, s puno poštovanja, jer inače, taj dio duše, čak i nakon što bude vraćen u ovu realnost, neće htjeti ostati.

Monotono bubnjanje, kakvo koriste mnoga “primitivna” plemena, olakšava pomak u svijesti. Ukoliko uistinu počinjemo osjećati svoj put umjesto da ga zamišljamo, tada ono postaje vrlo ugodno. Kada muškarac i žena zajedno bubnjaju, može doći vrlo brzo do pomaka u svijesti.

Osnovno pitanje za klijenta jest: “Na koji bi se način vaš život morao promijeniti da budete prisutni i cijenite kvalitete tog dijela sebe?” Ako je osoba izgubila dio sebe u dobi od tri mjeseca i želi nastaviti gledati na život na isti način kao do sada, bez mijenjanja navika, onda se taj dio neće htjeti vratiti. Bebe na svijet gledaju drukčije, vide svijet čudesnim i novim, dok je većina odraslih izgubila tu sposobnost. Zadnjih godina vrlo su popularne radionice na temu “unutarnjeg djeteta”, pri čemu se zaboravlja da često taj dio nas više nije prisutan, da je negdje “izgubljen u svemiru”. Tek nakon Soul Retrievala osoba, kod koje je to slučaj, može doista imati koristi od rada s unutarnjim djetetom.

Neke su osobe htjele imati “znanstvenije” objašnjenje i naziv, nego što je “vraćanje izgubljenih dijelova duše”, no ta metafora najbolje opisuje proces. Umjesto toga bi se možda kao alternativa mogao koristiti neki poetski naziv, no niti jedan “mehanicistički” naziv neće biti djelatan kada se radi o vraćanju izgubljenih dijelova energetskog polja. Oni se, naime, vraćaju sami od sebe nakon vraćanja dijela duše. U procesu terapijskog rada na Soul Retrievalu povezuju se njegova načela s tehnikama pročišćavanja energetskog polja.

Bitno je vratiti one dijelove duše koji su esencijalni za naš život sada, te ne praviti sport od traganja za fragmentima sebe u bezbroj paralelnih univerzuma. Osnovna stvar u duhovnom razvoju je postići cjelovitost na “nižim” ili ljudskim razinama. Bez te cjelovitost postoji konstantno praznina koja čeka da ju nešto/netko ispuni. Tek nakon postizanja iscjeljenja na tim razinama, rad koji se odvija na višim razinama može doći jasno do izražaja.  U očima i licu osobe koja posjeduje veći dio svoje duše osjeća se toliko topline u licu i iskre u pogledu. Vraćanje odvojenih dijelova duše životu daje veću punoću i novu kvalitetu u svim aspektima.

Ukoliko želite sebi pokloniti ovaj tretman javite se na: sevko@sevko.org