loader
Svako od nas ima moć da bude kreator svakog trenutka svog života!
27. Aprila 2012.

VOĐENE MEDITACIJE U KRITERIONU!

Objavio Ševko Bajić

Jednom u 15 dana, u saradnji sa Art Kinom KRITERION organizuju se sesije vođenih meditacija. Ovo je prilika da se opustimo, solobodimo nagomilanog stresa modernog tempa življenja, uživamo u lijepom ambijentu, naučimo jednostavnu tehniku opuštajućeg disanja i potaknemo svoj “unutrašnji” rast. za više informacija posjetite našu grupu na facebooku : http://www.facebook.com/#!/groups/185839054789189/ , ili ostavite vaš e mial ovdje na početku ovog sajta kako bismo vam redovno slali obavijesti o našim susretima!

Sledeći susret VOĐENIH MEDITACIJA će se održati 28 aprila (SUBOTA) u ART KINU KRITERION (OBALA KULINA BANA 2) od 16:00 do 18:00 sati.  Očekuje nas meditacija KIDANJE VEZA I UNUTRAŠNJE UTOČIŠTE – jedinstvena prilika da “proradimo” energije naših prošlih veza koje nas sputavaju!

O VOĐENIM MEDITACIJAMA:

Vođene meditacije ili vođene fantazije, kako se ponekad popularno zovu, su jednostavne opuštajuće tehnike koje kroz metod kreativne vizuelizacije mogu pomoći osobi da se oslobodi energija emotivnih blokada iz prošlosti koje utiču na kvalitet sadašnjeg života.Za ove tehnike nije potrebno da posjedujete predznanje yoge ili nekih drugih disciplina, sve što je potrebno je da se opustite i pratite „vođenje“ vizuelizirajući određene simbole koji kroz komunikaciju sa našim unutrašnjim JA mogu pomoći osobi da napravi unutrašnju evolucija i razvoj i prevaziđe različita stanja iz prošlosti koja utiču na sadašnji život. Otpuštanje, opraštanje sebi i drugima, prihvatanje sebe u potpunosti, jačanje samopouzdanja i generalno energetsko, emotivno i mentalno izliječenje su samo neki od rezultata koji se postižu vođenim meditacijama. Vođene meditacije mogu ponuditi mnoge odgovore i učiniti život osobe jednostavnijim i sretnijim.

 O VOĐENOJ MEDITACIJI – KIDANJE VEZA I MEDITACIJA UNUTRAŠNJEG UTOČIŠTA!

Ne postoji ni jedno živo biće koje u svakom trenutku nije u odnosu sa nekim ili nečim. Veze i odnosi predstavljaju suštinu našeg postojanja. Iz nekih veza učimo, neke veze su naši životni testovi koje nas na neki način tjeraju da se razvijamo kao biće “vječnosti”, neke veze nas uče poniznosti, nesebičnom davanju, toleranciji, saosjećanju.

Sve dok veze “koristimo” za vlastiti unutarnji razvoj one su nam dragocjeni pomagači. No kada se samo prepustimo vezama, ne trudeći se iz njih izvući svoje životne poruke i učenja, onda one najčešće postaju modeli ili kalupi koji na kraju određuju naše ponašanje. Iz nekih veza izlazimo nesretni, ostajemo zaglavljeni u prošlosti, nikada ne oprostimo jer smo bili povrijeđeni, nikada ne prežalimo gubitak ili rastajanje jer nismo bili spremni krenuti dalje. Otac, majka, brat, sestra, prijatelji, naše najveće velike ljubavi, prijatelji, umjesto da budu naši “učitelji”, postaju izvori naše energetske, emotivne ili mentalne blokade koja nas sprečava da slobodni živimo svoj život SADA I OVDJE!

Zbog toga se veze trebaju shvatiti, osvijestiti a većina njih, jer već odavno pripadaju prošlosti i prekinuti. One crpe našu energiju i mi nismo dovoljno snažni da koračamo koracima našeg vlastitog unutarnjeg razvoja. Meditacija “kidanje veza i unutrašnje utočište” pomaže da se konačno suočimo sa vezama koje na bilo koji način oduzimaju našu slobodu i onemogućavaju nas da se dalje razvijamo.

 Druženje “VOĐENE MEDITACIJE” – vodi Ševko Bajić – više od 25 godina se bavi meditacijama i praktičnom primjenom različitih terapeutskih tehnika, od autogenog treninga, vođenih meditacija, tehnika energetskog, iscjeljujućeg disanja, do kreativne vizuelizacije, tehnika stimulacije energije aure i tehnika za oslobađanje blokiranih emocija i trauma. Student je četvrte godine homeopatije i različite tehnike uspješno primjenjuje i u svom homeopatskom radu.

 DRUŽENJE/SESIJA VOĐENIH MEDITACIJA – KINO KRITERION SARAJEVO (Obala Kulina bana 2) – SUBOTA 28.04.2012 OD 16:00- – 18:00 SATI!

POZOVITE PRIJATELJE I PRIDRUŽITE NAM SE U JEDINSTVENOM ENERGETSKOM DRUŽENJU!

ULAZ SLOBODAN !