loader
Every one of us has power to be creator of every moment of the life!
Bhajan
,
23. September 2015.

BHAJAN- MEDITACIJE DUŠE

Published by Ševko Bajić

Ako je kirtan, proces slavljenja i služenja Gospodina,
bhajan je intimni dijalog srca sa Gospodinom

Izvođenje bhajana je drevna praksa rasprostranjena širom svijeta. Od drevnih vremena do danas, generacije svetih osoba su zapisivali jedinstvne pjesme. Ove riječi, tekstovi, nisu bili samo izrazi emotivnih stanja, oni su “prozori” kroz koje možemo doživjeti duhovno iskustvo i realizacije utkane u tim pjesmama.

Pjevanje ili meditacije na bhajane, mogu prizvati duhovna iskustva u našim srcima. Traganje za Gospodinom, tuga za Gospodinom, sreća i darshan/susret sa prelijepom formom Gospodina, izražene u bhajanima postaju i naše vlastito iskustvo.
Bhajani nisu pjesme za razonodu, iako prožeti zadivljujućim melodijama i harmonijama, oni su forme duboke meditacije i istinskog dijaloga unutrašnjeg ja, duše ili atme, sa vječnim i voljenim Gospodinom.

Projekat BHAJAN – MEDITACIJE DUŠE vam predstavlja naljepše bhajane koje su zapisali i pjevali najpoznatije svete osobe Vaišnavske tradicije i prakse bhajana kroz stoljeća. To je 90 –minutni harmonizirajući, smirujući program,, prožet unutrašnjim blaženstvom, meditacijom i izvedbom koja će i vašu dušu povesti na jedinstveno putovanje, meditaciju i iskustvo bhajana.

Posebno komponovane muzičke forme slijede tradicionalne melodije, prenošene stoljećima. Ovakav spoj modernih i opuštajućih zvuka, sa dubokim iskustvom meditacije, će vas voditi kroz vaše vlastito unutrašnje putovanje i iskustvo. Svaki program može biti predstavljen kao kuluturni program ali i kao meditativno putovanje praćeno ne samo muzikom, već i posebno kreiranim video projekcijama.

Glavni izvođač je Ševko Bajić, praktikant devocijskog puta Vaišnavizma od 1988 godine, iz Sarajeva.
Ukoliko želite u vašem gradu ugostiti i organizovati BHAJAN – MEDITACIJA DUŠE molim vas kontaktirajte me: sevko@sevko.org, +387 61 190 569

Nekoliko numera sa ovog programa možete poslušati ovdje:

JAY SRI RADHE – Tribute to the Divine love

MAHA MANTRA- Please do not forget me

HE GOVINDA HE GOPALA – HE is my only shelter